Prezentare învățământ dual

Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR)

Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR) este o formă de educație duală unde poți învăța meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar (încălțăminte, fashion, sport, mobilier și telecomunicații), direct de la profesioniști din companii de renume. 

Școala este inițiată de Ambasada Austriei-Secția Comercială, în parteneriat cu opt companii active în România și Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu”, oferind o combinație ideală a informațiilor teoretice cu cele practice.
Astfel, pe parcursul anilor de studiu, te vei întâlni cu cei mai buni profesioniști în domeniu și vei face practică în departamentele companiilor implicate în program: C&A, Carrefour, Deichmann,  Kika Mobilier, Peek & Cloppenburg. Unicitatea o’SCAR, care și-a deschis porțile în septembrie 2015, este focusul pe care îl acordă componentei practice: anul I (80% teorie, 20% practică), anul II (40% teorie, 60% practică), anul III (28% teorie, 72% practică).
La finalul cursurilor, vei primi un certificat profesional recunoscut pe plan european și vei avea prioritate la angajare în companiile partenere. După finalizarea cusurilor și în timp ce vei fi angajat, vei putea să-ți continui studiile, înscriindu-te direct în clasa a XI-a în învățământul liceal.
Dacă ești absolvent de clasa a VIII-a sau te pregătești acum să finalizezi cursurile gimnaziale, te așteptăm să ocupi unul dintre cele 17  locuri disponibile.

 

o’SCAR,  Școala Austriacă Comercială din România 

Învățământul profesional, formă de tip dual, cu domeniul de pregătire de bază Comerț, calificarea  Comerciant – Vânzător, în parteneriat cu Ambasada Austriei-Secția Comercială.

Școala Comercială Austriacă din România este un proiect educațional diferit de ce există în România în prezent, unde se învăță o meserie cu mare căutare: comerciant-vânzător în domeniile alimentar și non-alimentar (încălțăminte, fashion, sport, mobilier și îngrijire personală), direct de la profesioniști din companii de renume.

De ce merită să te înscrii??

  • 3 ani de învățământ profesional dual,  gratuit într-o clasă din cadrul Colegiului Economic ”Costin C. Kirițescu”
  • Pregătire practică alături de cei mai buni profesioniști din retail în cadrul companiilor partenere
  • Perspective de dezvoltare a carierei în cadrul companiilor partenere
  • Certificat profesional recunoscut pe plan european
  • Prioritate la angajare în cadrul companiilor în care efectuează stagiile de pregătire practică;
  • Prime pentru excelenţă şi alte facilităţi

We are ALL in this together este mesajul lor, in timp ce se pregătesc online acasă. Cu speranța revederii, elevii le transmit tutorilor: We are practicing at home, but thinking about you

Elevii clasei a IX-a – calificarea „Lucrător hotelier” au realizat un proiect video pentru a transmite mesajul lor de sprijin tutorilor de practică. Munca lor a fost foarte apreciata de echipa de management a hotelurilor Novotel, Ibis Nord și Continental. Este un motiv de mandrie pentru noi si consideram ca merita incurajati sa fie creativi, empatici si responsabili. We are ALL in this together este mesajul lor, in timp ce se pregătesc online acasă. Cu speranța revederii, elevii le transmit tutorilor: "We are practicing at home, but thinking about you."

Publicată de Colegiul Economic "Costin C. Kiritescu" pe Vineri, 22 mai 2020

 

o'SCAR matinal TVR1

Mulțumim TVR1 pentru vizita făcuta astăzi și pentru interesul acordat programului nostru de învățământ dual! Am povestit ceva mai multe lucruri despre o'SCAR, despre știinta aranjării produselor la raft, dar și despre ce înseamnă cu adevărat meseria de lucrător comercial. Aflați toate detaliile in interviul de mai jos 😊 👀

Publicată de OSCAR – Școala Comercială Austriacă din România pe Miercuri, 5 iunie 2019

Programul educațional o'SCAR

Cum e la o'SCAR? Află chiar de la colegii mai mari 🙂

Publicată de OSCAR – Școala Comercială Austriacă din România pe Joi, 17 august 2017